Rest in beats

Onsdag den 11. november havde skolens musikhold besøg af duoen "Rest in Beats", som spillede deres smukke og fortryllende musik.

Der var på forhånd lagt op til tunge hiphop-beats, kombineret med flotte og lyriske tekster. Det var en stor fornøjelse at høre dem og ikke mindst få indblik i livet som rytmisk musiker. Tak for det !

Se mere her: http://restinbeats.dk/

musik-r

Klassisk morgen på N. Zahles

violinimg_6279rny

I forbindelse med et forløb om klassisk musik havde skolens musikhold besøg af Niels Levinsen, som er klassisk violinist. Niels spillede stykker af Bach og Mozart og fortalte om sit liv som klassisk musiker.

Det var svært spændende og samtidig svært behageligt at starte dagen med smukt violinspil.

Musik på N. Zahles

Kan du lide at høre musik ?
Kunne du tænke dig at synge eller spille et instrument (måske du allerede spiller på noget…) ?

I musikfaget arbejder vi med musik indenfor to områder: praktisk og teoretisk. Vi bruger tid på at synge, spille, klappe, dirigere samt koordinere stemme og krop. Vi arbejder med musikteori, det vil sige nodelære, akkorder, rytmer, tonearter, taktarter og meget mere. Endelig bruger vi tid på at analysere rytmisk og klassisk musik. Vi lytter derfor til alt fra Daft Punk til Mozart og Vivaldi, ungarsk elektro-akustisk musik fra 1950’erne og hiphop fra New York. Alt dette med henblik på at dykke ned i de lag, man måske ikke hører ved første og anden afspilning.

Det er ikke en forudsætning at du kan spille noget, så længe interessen for musik er til stede. Musik er et glimrende krydderi for hjernen, når du har brug for at arbejde på en anden, kunstnerisk og analytisk krævende måde. Vi ses !

PS Vi har selvfølgelig også et skoleband. Og hvert år laver vi en musical.

Udskriv
PDF