Fysik og rumfart

Siden 1959 har mennesket og vores maskiner bevæget sig stadigt længere ud i rummet. Vi står nu på tærsklen til den første bemandede mission til Mars, og på sigt minedrift på asteroiderne.

Allerede nu sikrer tusindvis af satellitter dagligt at GPS og navigation virker, videresender kommunikation, hjælper med vejrudsigter, landbrug samt kortlægning, og udfører videnskabelige eksperimenter. Vores rumsonder har nået alle Solsystemets planeter og er nu på vej ud af Solsystemet.

Science 3 på Zahles har derfor fokus på rumfart og rumforskning, på det rumvejr, der kan slå vores satellitter ud, og på hvordan mennesket kan overleve på vores videre færd ud i Universet.

Fra supernovaer til klimaforandringer:

kosmisk-straaling-vekselvirker-med-jordens-atmosfaere

Det bliver varmere, og vejret mere ustabilt. Verdens klimaforskere arbejder med at afdække alle de faktorer der kan have en indflydelse på Jordens klima.

Zahles Gymnasium samarbejder bl.a. med DTU Space, og ved en fællestime den 10. februar gav seniorforsker Martin Enghoff os et indblik i klimaforskning og hvordan fx rummet kan være én af disse faktorer.

Billedet viser kosmisk stråling der vekselvirker med Jordens atmosfære.

Udskriv
PDF