Projekt Forskerspirer

Zahle er tilmeldt Projekt Forskerspirer, der arrangeres af Københavns Universitet og er et tilbud til elever i midten af 2.g, der har lyst til at fordybe sig i et selvvalgt emne i et års tid.

Hver deltager - også kaldet ”spire” - tilknyttes en relevant forsker, der hjælper spiren med at udarbejde en projektbeskrivelse. Om efteråret i 3.g indleverer hver spire en synopsis med en beskrivelse af sit projekt og et forslag til, hvordan man ville kunne arbejde videre med det.

Og nu bliver det spændende: Projekt Forskerspirer er nemlig organiseret som en konkurrence opdelt i fire kategorier: Humaniora, Naturvidenskab, Samfundsvidenskab og Sundhedsvidenskab, og et dommerpanel udvælger nu tre finalister inden for hver kategori.

Under stor højtidelighed og festivitas kåres i november en vinder i hver kategori. Vinderne får førstepræmien overrakt af ingen ringere end forskningsministeren selv. Præmien består af 20.000 kr. til hver af fire vindere, og pengene skal bruges til at færdiggøre det projekt, som spirerne har beskæftiget sig med. 

Læs mere om projektet her: http://forskerspirer.ku.dk/

I løbet af forskerspire-året mødes forskerspirerne med andre spirer fra hele landet for at høre forskere fortæller om livet som forsker. Møderne er spændende, både fagligt og socialt.

Efter jul begynder en ny runde Forskerspirer, og vi vil på Zahle forsøge at inspirere så mange som muligt i 2.g til at deltage. Tænk hvis det næste gang var en Zahle-spire der vandt 1. præmien!

forskerspirer_zahles_marts2013

 

 Udskriv
PDF